[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2009-10-13: Frikanalen - Ytringsfrihet i TV-mediet

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 13. oktober 2009 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken(Viking Stadion), Jttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er "Frikanalen - Ytringsfrihet i TV-mediet" med Erik Vold:

Frikanalen er en åpen TV-kanal der alle i dag sikres tilgang til eteren gjennom Riks TV sine sendinger. Fra 2010 vil vi også nå ut på kabel (Get og Canal Digital) via satellitt. Frikanalen er organisert som en forening der NUUG er medlem.

Vi i frikanalen tror dette sammen med NUUG sin nett-satsning vil være avgjørende for å trekke yngre og mer kreative frivillige miljøer til kanalen. I dag er det i hovedsak de som hadde innhold, men ingen riksdekkende kanal å sende på, som bruker kanalen, altså de religiøse. Frikanalen er som en "youtube på TV". En 100% nettstyrt TV kanal der produsentene selv tar redaktøransvar, laster opp og legger video på sendeplanen. Vi håper at dette verktøyet med et utvidet nedslagsfelt vil medføre at flere blir produsenter og at mangfoldet med det øker. For å lykkes må verktøyet bli 100% tilgjengelig. Da kan vi ikke nøye oss med silverlight-løsningen vi har i dag, men satse videre på åpne standarder sammen med NUUG.

På sikt ønsker vi å utvikle en komplett nettbasert fri programvare-løsning som også gjør det lett for andre land å starte opp åpne kanaler.

Vi vil her legge frem noen prosjekter som vi håper vil kunne fange interesse hos NUUGs medlemmer.

Erik Vold er i dag teknisk ansvarlig for Frikanalen, tidligere teknisk gründer for Åpen kanal som startet som en hovedoppgave ved NTNU/Uninett i 2001. Han jobber også som overingeniør på teknologiavdelingen i NRK samt "potet" for Dagsrevyen (lydteknikker, bildemiks, fotograf, SNG operatør, teknisk leder?)

NUUG minner forøvrig om utdelingen av friprog-prisen, som finner sted mandag 12. oktober kl. 17:00. Se http://www.nuug.no/prisen/ for mer informasjon. Merk at vi nå har påmelding for å håndtere den forventede store pågangen for å møte Wikipedias stifter Jimmy Wales.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (106M)
MPEG1 (140M)
H.264 (307M)
Quicktime for iPod (134M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 29M)
MP3 ( 29M)

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!