[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2004-03-18: Programmeringsspråket Ruby.

Eksempelprogrammer og slides fra Ruby-foredraget er nå tilgjengelige.

NUUG inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo torsdag 18. mars 2004, etter NUUG sitt Årsmøte 2004, kl. 18:00 på Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30. Inngangen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær på Pastiz.

Ruby er et språk som enkelt lar programmereren uttrykke enkle konstruksjoner, men har en like kraftig modell i sin kjerne som Smalltalk. Språket er dynamisk, kraftig, enkelt, og ikke minst - Gøy!

I denne introduksjonen til Ruby vil foredragsholder Johannes Brodwall vise og demonstrere Ruby programmer fra enkel syntaks til fullstendige eksempler. Foredraget vil trekke på erfaringer Brodwall har hatt fra implementeringen av en kodegenerator som benyttes i et produksjonssystem i dag.

Foredraget vil vise deg hvordan man benytter Ruby, hva det passer til, og hvordan du kan innføre de deler du ønsker i ditt daglige arbeid.

Publikum bør typisk ha bakgrunn i ett eller flere scriptspråk (Perl, Python) eller et Objektorienterte språk (Java, C++). Deltagerne forventes ikke å ha hørt om Ruby før. Foredraget bør gi tilhørerne en oversikt over hva Ruby kan tilby, og gi en idé om hvordan lære mer og benytte språket i praktiske oppgaver.

Johannes Brodwall jobber for BBS med utvikling av web services i Java. Han har jobbet i en årrekke med Java, og er blant annet fast foredragsholder på JavaZone-konferansen i Oslo. Når han får sjansen, er det imidlertid ikke Java som er språket han ville velge. ;-)

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tigjengelig både i PostScript og PDF-format.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Vel møtt!