[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.09.18 18:08
webmaster@nuug.no

⇐ Nyheter fra NUUG

2013-03-19 - Regjeringen fjerner krav om ODF i det offentlige

Regjeringen, FAD og DIFI går inn for å fjerne ODF som obligatorisk standard i det offentlige. De lanserte forslaget i høringen som fant sted sist sommer, og nå har DIFI og FAD valgt å ignorere innsigelsene og legge frem forslag i statsråd om å fjerne ODF som obligatorisk standard. Detaljer og lenker til aktuelle dokumenter finnes på min blogg, også tilgjengelig via Planet NUUG for de som følger oss der. Digi har også oppslag om saken.

Dette er en veldig trist utvikling for oss som tror frie og åpne standarder er en viktig byggesten for et fritt og demokratisk samfunn. Analogien blir at Norge går fra en situasjon der en hadde standardisert på A4-ark til en situasjon der alle arkstørrelser er OK, når en vet at det mest brukte vil bli Microsoft-arket, der størrelsen endrer seg når Microsoft vil. Her trenger DIFI og FAD hjelp til å forbedre standardkatalogen, slik at de ikke fortsetter trenden med å bygge den ned.

Kanskje NUUG burde ha ansatte som kun arbeidet med slike ting? Da måtte vi nok hatt tre til fire ganger flere medlemmer enn i dag for å finansiere det... Hvis du vil støtte NUUG, meld deg inn i dag via innmeldingsskjemaet. :)

Vennlig hilsen
Petter Reinholdtsen
Leder i NUUG

Tagger: nuug, odf, offentlig sektor, ooxml, standard, staten.