[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.09.18 18:08
webmaster@nuug.no

⇐ Nyheter fra NUUG

2011-04-26 - Pressemelding: Melding til det offentlige med et enkelt Android-klikk

Pressemelding fra Norwegian Unix User Group 2011-04-26

Melding til det offentlige med et enkelt Android-klikk

For litt over en måned siden lanserte foreningen NUUG FiksGataMi. FiksGataMi er et nettsted som lar innbyggerne rapportere om problemer med infrastrukturen i sitt lokalmiljø, det være seg forsøpling, hull i veien eller manglende snøbrøyting. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Ved å besøke www.fiksgatami.no kan hvem som helst melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på type problem og den geografiske plasseringen av problemet. Så langt har over 650 problemer som er sendt inn via FiksGataMi blitt rapportert som fikset.

NUUG lanserer nå støtte for mobiltelefoner med Android for deg på farta. Nå kan du rapportere feil og mangler direkte fra åstedet. Med FiksGataMi for Android kan du ta bilder av for eksempel ødelagte gatelykter eller hull i veien, hente posisjon ved bruk av innebygd GPS i telefonen og sende inn til nettstedet www.fiksgatami.no.

«En trenger bare knipse et bilde, skrive inn litt forklaring og trykke send, så er problemet registrert hos FiksGataMi», sier NUUGs leder Petter Reinholdtsen.

Applikasjonen krever Android versjon 1.6 eller nyere. Den er basert på fri programvare-løsningen som blir brukt i Storbritannia, noe som har gjort at den norske utgaven kunne utvikles på svært kort tid av frivillige som har laget den på fritiden.

NUUG ble stiftet i 1984 og er en ikke-kommersiell forening for profesjonelle databrukere, programvareutviklere og driftspersonell. Foreningen har fokus på åpne standardar, fri programvare og UNIX-liknende operativsystemer.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen
E-post: <pere (at) hungry.com>
Leder i foreningen NUUG

Anders Einar Hilden
E-post:
Utvikler av Android-løsningen

Ørjan Vøllestad
Telefon: +47 95924677
E-post:
Programvaretester for Android-løsningen

Referanser

Tagger: fiksgatami, nuug, pressemelding.