[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.09.18 18:08
webmaster@nuug.no

⇐ Nyheter fra NUUG

2016-05-31 - Pressemelding: Fri programvareaktivist Bradley M. Kuhn besøker Norge

Denne uka besøker den velkjente fri programvareaktivisten Bradley M. Kuhn Norge, og han kan oppleves på åpne arrangementer i Oslo på fredag og i Bergen på lørdag.

Bradley M. Kuhn er mest kjent for sin innsats med håndheving av fri programvarelisensen GPL, der han i over 20 år har jobbet tett opp mot selskaper som trenger hjelp til å forstå hva de kan og ikke kan gjøre med fri programvare. Han vant O'Reilly Open Source Award i 2012 for sin innsats. Tidligere var han daglig leder for Free Software Foundation, og i dag er han styreleder for Software Freedom Conservancy. Software Freedom Conservancy er en organisasjon som tilbyr et juridisk "hjem" for fri programvareprosjekter og bistår i håndheving av bruksvilkårene til fri programvarelisenser. Software Freedom Conservancy er for tiden mest kjent for et tysk søksmål mot VMware for brudd på åndsverkloven, men er også involvert i en kontrovers med Ubuntu om hvordan bruksvilkårene for ZFS skal tolkes.

Bradley M. Kuhn er invitert til Norge av foreningene NUUG og BLUG. NUUG er en nasjonal medlemsforeninger med formål å stimulere til økt bruk av fri programvare, åpne standarder og UNIX-lignende systemer. BLUG er en brukergruppe for GNU/Linux, BSD og annen fri programvare i Bergen.

Tid og sted

Oslo: Fredag 18:30, Teknologihuset, Pilestredet 56

Bergen: Lørdag 14:00, Bibliotek for Realfag, UiB, Johannes Bruns Gate 12

Kontaktpersoner

NUUG-leder Hans-Petter Fjeld
epost sekretariat (at) nuug.no
tlf +47 95728209

Referanser

Tagger: foredrag, nuug.