[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.09.18 18:08
webmaster@nuug.no

⇐ Nyheter fra NUUG

2016-11-29 - NUUGs videogruppe med PEN på Snowden-eventyr

Da Norsk PEN valgte å dele ut Ossietzsky prisen for året 2016 til Edward Snowden oppstod det noen logistiske utfordringer. I stedet for å kunne dele ut prisen til Snowden på en seremoni (Snowden fikk ingen garanti mot å bli utlevert fra Norge til USA), ble det valgt å utsette seremonien, for å holde en intervju med Edward Snowden direkte via videolink. Det var ønske å gjøre opptak av dette.

EFN (ved Tom Fredrik Klaussen) ble kontaktet for å hjelpe til med dette. For å sørge for at avviklingen skulle funke som planlagt ble NUUGs videogruppe kontaktet.

NUUG har over lenger tid prioritert utstyr og kompetanse for å produsere video-opptak av god kvalitet. De siste årene har vi fått god hjelp av David Noble, som leder for NUUGs videogruppe. Han har mange års erfaring fra kringkastning, samt A/V-produksjon for arrangementer, konferanser og konserter. David er den som løftet NUUG sin video-mulighet opp til HD-standard.

Det var litt kort varsel på dette oppdraget. David fikk 10 dager før arrangementet en forespørsel om et enkelt opptak med to kilder, ett kamera og presentasjon via laptop. Akkurat slik NUUG gjør på sine medlemsmøter, så tilsynelatende et enkelt oppdrag. 4 dager før arrangementet ble det klart at arrangøren måtte gjøre noen endringer.

Arrangementet var med sin kapasitet på 200 mennesker utsolgt, og det ble bestemt at de ønsket å live-overføre arrangmentet til et annet rom i samme bygg. Det ble også klart at videosignalene skulle videresendes på direkten til nyhetsbyrået NTB. Det skulle også være en panel-debatt med 5 personer.

David bestemte seg for at det ikke var nok med et enkelt oppsett slik han orginalt hadde sett for seg, så gjennom opparbeidede kontakter hos Kandu, mest kjent som organisasjonen bak The Gathering-arrangementet, fikk David leie en del av deres utstyr. NUUG sitt kamera ble erstattet med to stykk fjernstyrte pan-tilt-zoom-kameraer. I tillegg stilte NTB med ett kamera og tilhørende kameramann.

Rigging til selve oppdraget ble gjennomført på to timer, med hjelp fra Norsk PEN medlemmer, samt NUUG medlemmer Hans-Petter Fjeld og Tom Fredrik Klaussen.

Opptaket har nå blitt publisert på Frikanalen - og kan ses når som helst ved denne addressen: http://beta.frikanalen.no/video/625828/

Tagger: nuug, snowden, video.