[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.09.18 18:08
webmaster@nuug.no

⇐ Nyheter fra NUUG

2013-03-19 - Filmen om Datalagringsdirektivet

I 2011 vedtok Stortinget å innføre EU-direktiv 2006/24/EF om lagring av abonnements-, lokaliserings- og trafikkdata med en lagringstid på 6 måneder. Dette kan vi takke Arbeiderpartiet og Høyre for.

Som svar på dette vedtaket ble foreningen Digitalt Personvern stiftet med det formålet å samle inn midler til en rettslig prøving av om DLD er i strid med Grunnloven sin bestemmelser om ytringsfrihet og beskyttelse mot vilkårlig ransakning.

NUUG var tidlig ute med å kritisere forslaget da dette kom på banen i Norge i 2010. Digitalt Personvern fikk i desember 2011 en julegave bestående av 25 000,- kroner som bidrag til denne kampen fra NUUG.

Nå har det blitt laget en film om Datalagringsdirektivet, her er traileren:

Trailer - Datalagringsdirektivet av Oda Erlendsdotter Urke.

Premierevisningen er på Frogner Kino, Frognerveien 30, Oslo. Torsdag 4.april, klokken 19.30. Billettprisen er 50 kroner. De har også en Facebook-event med mer detaljer.

Dersom du ønsker å bli med oss i kampen mot direktivet er du hjertelig velkommen som medlem, du kan finne oss på mailinglisten aktive@nuug eller på irc-kanalen #nuug på freenode-nettverket. Det er alltid noe man kan bidra med, uansett hvor i landet du måtte befinne deg. Håper vi sees!

Vennlig hilsen
Hans-Petter Fjeld
Styremedlem i NUUG

Tagger: datalagringsdirektivet, dld, film.