[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.09.06 18:43
webmaster@nuug.no

Pressemelding fra NUUG 2005-04-22:

Norsk IT-industri protesterer mot åndsverklov

Allerede har 29 norske IT-selskap, IT-personligheter og organisasjoner skrevet under en protest mot forslaget til åndsverkslov.

Gjennom «kopisperren» som lovbeskyttes kan de små markedsaktørene bli fullstendig stengt ute, står det i brevet til Stortinget. Lovforslaget er en «anti-standard-lov» sier Håkon Wium Lie i Opera Software. For småaktører blir det umulig å støtte lesing av lukkede filformater med en slik lov, sier Eirik Chambe-Eng i Trolltech. Kulturdepartementet vil innføre en lov som går motsatt av regjeringens politikk for åpne standarder, sier Knut Yrvin i Skolelinux. Norsk IT-industri etterlyser betydelige endringer i forslag til åndsverklov.

Notater fra BI-forsker Espen Andersen, og Gisle Hannemyr fra Universitetet i Oslo belyser viktige industrielle konsekvenser av lovforslaget. Konkurransetilsynet har vurdert bruk av fri programvare og åpne standarder i et høringssvar til Nærings og handelsdepartementet våren 2004:

Protesten fra IT-industrien mot åndsverksloven er sendt alle i kulturkomiteen på Stortinget, alle berørte departementer, og alle ungdomspolitiske organisasjoner.

Link til protestbrevet: http://www.nuug.no/dokumenter/drm-protest-2005.txt

Ta gjerne kontakt med representanter for aksjonsgruppa:

Bakgrunn: