[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Doner til rettslig prøving av DNS-domenebeslag

OBS: Denne saken paagaar fremdeles i rettsvesenet. Men NUUGs donasjonskampanje og aktive engasjement i saken er avsluttet. Det vil si at du ikke kan donere til saken via denne nettsiden lenger.

Flere i NUUG reagerte da Økokrim 2016-03-08 uten domstolkontroll bestemte seg for å beslaglegge DNS-domenet popcorn-time.no. Styret i foreningen NUUG har bestemt seg for å forsøke å få dette beslaget prøvd rettslig, og fått med oss foreningen EFN. Mer informasjon om saken finnes på nyhetsbloggen til NUUG.

Det vi reagerer på er at DNS-domenet til et nyhetsnettsted med fokus på et stykke fri programvare som har både lovlig og ulovlige bruksområder blir "beslaglagt" uten at en domstol har tatt stilling til saken. Når en sjekker på internett-arkivet (se f.eks. utgaven 2016-01-18) finner ikke vi noe materiale lagt ut på nettstedet i strid med rettighethavers ønske. Det er dermed ikke åpenbart at innholdet på nettstedet popcorn-time.no inneholdt noe ulovlig. Og det finnes jo mye lovlig innhold tilgjengelig via bittorrent, f.eks. NRKs opptak fra Bergensbanen, som kan ses på vha. Popcorn Time, så programmet har helt klart lovlige bruksområder.

NUUG og EFN har så langt brukt over 100 000,- kroner for å få advokathjelp, men det trengs mer penger enn dette. NUUG har ikke så store finansielle muskler at det er uproblematisk å finansiere en slik rettslig prøving med egne midler. Vi ber derfor om donasjoner til "forsvarskassen". Vi håper vi kan få inn nok penger til å holde saken gående til siste slutt. Hvis det er penger til overs når saken avsluttes så vil disse bli brukt til å fremme NUUGs formål, dvs. fremme fri programvare, åpne standarder og UNIX-lignende operativsystemer (vi nevner dette nå for å slippe diskusjon i ettertid om hva eventuelt overskytende midler skal brukes på).

2019-04-06: Gjennomsnittet pr. donasjon er ca 627,-, og vi har registrert 38 910,19 i donasjoner, herav 11 975,64 i form av konverterte Bitcoin.

Det er to måter å donere:

Bitcoin

Bitcoin-adressen er 19p4bdSibwvMwJZzAeh17H3yFWrZzgbDeK.

En kan følge donasjonsstatus via blockexplorer

Bankoverføring

Overfør penger til NUUGs konto 5010.05.92166, merk overføringen med 'Donasjon dns-beslag'.

(Dette er NUUGs første forsøk på å bruke en UsingQR-kode, så bruk den med varsomhet.)

Bitcoin-donasjonen gjøres via en tjeneste som tar imot Bitcoin, veksler dem inn i norske kroner og overfører dem daglig til NUUGs konto. Dette er første gang NUUG tar imot Bitcoin.

Pengene bokføres i NUUGs ordinære regnskap som revideres av NUUGs revisor og presenteres for NUUGs årsmøte.

Hvis du har sans for det NUUG driver med, setter vi veldig stor pris på flere betalende medlemmer. Du kan melde deg inn via vårt webskjema.