[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2021.09.21 14:25
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2021-10-12: Nylige og ikke helt nylige endringer i OpenBSD som gjør livet bedre (og som også kan dukke opp andre steder)

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis.

Tid:
Tirsdag 12. oktober 2021 kl. 18.30
Sted:
Virtuelt møte på internett. Åpne følgende lenke for å koble til <https://enpo.no/tmp/nuug/>.
Som sikkerhetsnett kan ev. VLC brukes om det oppstår problemer. Koble til i VLC med adressen <https://nuug.no/live.m3u>.
Sendes også direkte på <youtube.com>.

Månedens tema er: «Nylige og ikke helt nylige endringer i OpenBSD som gjør livet bedre (og som også kan dukke opp andre steder)» med Peter N. M. Hansteen. Foredraget vil foregå på norsk. Kort om presentasjonen:

Det frie operativsystemet OpenBSD er kjent for å være "funksjonelt, fritt og sikkert i utgangspunktet", og har spilt en viktig rolle i åpen kildekode i mer enn et kvart århundre. For min egen del har det også vært heller sentralt i det jeg har drevet med de siste to tiår og litt til. Her vil jeg si noe om hvordan livet med OpenBSD har vært, med spesiell vekt på noen hendelser og punkt i utviklingen som har gjort livet, eller i alle fall mitt liv, bedre.

OpenBSD er kjent for kontinuerlig kodegransking ("code audit") og skarpt fokus på sikker og korrekt kode, og har et fast utviklingsmønster med nye versjoner hver sjette måned (mai og november)

Dette foredraget tar for seg et utvalg av endringer som har hatt spesiell betydning for innleder og som kan ha god nytte også utenfor OpenBSD-prosjektet.

Peter N. M. Hansteen er konsulent, sysadmin, skribent og fri programvare-entusiast som nå anledningen byr seg gjerne holder foredrag om OpenBSD og anne fri programvare. Peter skrev The Book of PF (3. utgave 2014) fordi det var nødvendig, og kommer nok til å gi ut ny bok i lkøpet av de neste tiårene en gang.

Spørsmål til foredragsholder kan legges inn på notatsiden mens presentasjonen pågår.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett. For mer informasjon se <https://wiki.nuug.no/grupper/video/streaming>; om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.oftc.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <https://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!