[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.07.17 22:25
webmaster@nuug.no

Frokostseminar om Noark 5 Tjenestegrensesnitt 2020-01-27

Vil du vite mer om hvordan standardisert dokumentasjonsforvaltning kan hjelpe din organisasjonen unngå leverandørinnlåsing? Ønsker du å unngå opprettelsen av nye digitale siloer? Ønsker du på sikt å redusere arkiveringskostnadene? Bli med og finn ut mer hva et standardisert fremtidsrettet dokumentasjonsforvaltnings-API kan gjøre for deg. Arkivene må ta sin plass i et datadrevet verden og standardisering og metadata er mer viktig nå enn noensinne. Det er på tide å rydde opp i en del misforståelser om hva Noark 5 Tjenestegrensesnittet er og hvordan det kan brukes. Oslomet og foreningen NUUG inviterer til frokostmøte for å lære mer om Noark 5 Tjenestegrensesnitt. Spesielt legger vi vekt på hvordan det kan opprettes produksjonslinjer til arkivet og arkivert materiale blir søkbar via et standardisert søkegrensesnitt. Dette er ikke den gamle måten å tenke Noark, men fremtidsrettet dokumentasjonsforvaltning. Frokostmøte er delt i to. Den første delen fram til kl 10.00 er faglig påfyll, der vi diskuterer bruken av Noark 5. Den siste delen legger opp til diskusjon om veien videre for tjenestegrensesnittet.

Tid:
Mandag 27. januar 2020 kl. 08:30-11:00
Sted:
Oslomet, Pilestredet 46, Clara Holst hus rom PA318

Arrangementet er gratis og åpent for alle. På grunn av begrenset plass og bevertningen ber vi om påmelding via nettskjema innen onsdag 22. januar 2020.

Tidsskjema:

08:30-08:40
Standardisert dokumentasjonsforvaltning
 • Hvorfor trenger vi en standardisert API?
 • Er standardisering og innovasjon forenlig?
08:40-09:00
Noark 5 Tjenestegrensesnitt
 • Hva er definert?
 • Søk / OData
 • Nasjonalidentifikator - posisjon / matrikkel / enhet / person / arealplan / bygning
 • One standard to rule them all!
09:00-09:15
Produksjonslinjer til arkivet
09:15-09:25
Kort pause.
09:25-10:00
Demonstrasjoner og eksempler
 • Automatisk epostarkivering, rett fra epostsystemet, inn i arkivet og ut til depot
 • Automatisk uttrekk fra Request Tracker for import i Noark 5-arkiv
 • Import av eksisterende deponeringsuttrekk
 • Nytt liv til gammelt materiale - import av bildearkiv
 • Perspektiver rundt dokumentsamlinger
10:00-10:10
Kort pause, avslutning av del 1.
10:10-11:00
Diskusjoner, del 2.

Møtet arrangeres som et samarbeid mellom Oslomet og foreningen NUUG, som også samarbeider om utviklingen av Nikita Noark 5-kjerne. Oslomet er det nye navnet på Høgskolen i Oslo og Akershus, en av de største fagutdanningene i Norge. NUUG er en ikke-kommersiell forening for bedrifter og privatpersoner som arbeider for utbredelse av UNIX-liknende systemer, fri programvare og åpne standarder i Norge. Nikita Noark 5-kjerne er et fri programvareprosjekt som tar i bruk Arkivverkets spesifikasjonen for Noark 5 Tjenestegrensesnitt og tilbyr et maskinlesbar grensesnitt (arkiv-API) for datasystemer som trenger å arkivere dokumenter og informasjon.

Hvis du har spørsmål om arrangementet kan du ta kontakt med Thomas Sødring via epostadressen thomas.sodring (at) oslomet.no.

Vel møtt!

Oppdatering 2020-01-14: Seminaret viste seg å være så populært at påmeldingsgrensen ble nådd overraskende raskt. Vi har derfor skaffet større rom, og økt kapasiteten på påmeldingen.

Oppdatering 2020-01-29: Lysarkene er lagt ut.