[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2022.09.18 17:13
webmaster@nuug.no

Fra Frikanalen

Politisk debatt om gründerpolitikk i Oslo - Teknologihuset 2. september

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer deg til debatt med topp-politikere om gründerpolitikk i Oslo 2. september, på Teknologhuset kl. 18-20.

Det handler om jobbene vi skal leve av under og etter oljen. Ifølge Statistisk sentralbyrå er det etablert 35.000 nye jobber i privat sektor i Oslo siden 2015. Siste året er 25 prosent av de nye arbeidsplassene skapt i Oslo.

Gründerpolitikk handler om alt fra rammevilkår for grundere. Da nevner vi investeringer, lokaler, rett kompetanse, et sted og bo og muligheter til å samarbeide med universiteter og forskningsmiljøer, samt å bidra til vekst internasjonalt. Og dermed hente kompetanse også internasjonalt. Mye av dette krever en næringsvennlig by og næringsvennlige politikere.

Arrangør er NUUG og Teknologihuset. Begge organiserer utviklersamfunn innen IT-bransjen som står for en utstrakt delingskultur med blant annet fri programvare og åpne standarder. Vi konkurrerer kommersielt, men vi deler faglig. Det gjør oss gode, og det burde alle bransjer trekke lærdom av, sier Carl J. Onstad. Daglig leder i Macsimum og sentral i Teknologihuset og nysatsingen Rebel.


(Fra venstre. Marthe Scharning Lund (Ap), Haakon Riekeles (V), Marthe Scharning Lund (H))

Følgende vil delta i debatten (sortert etter fornavn):

Tid og sted

Tid:
Mandag 2. september klokka 18:00-20:00.
Sted:
Teknologihuset, Pilestredet 56, 0167 Oslo.
Kart:
https://nuug.no/kart.shtml?zoom=18&lat=59.92385&lon=10.73182&layers=BFT

Om Teknologihuset

Teknologihuset - House of Communities er et initiativ fra javaBin og Macsimum. Miljøet er også pådrivere bak selskapet The Rebel AS som sammen med Entra etablere et kompetansehus i Oslo sentrum på over 30.000 kvadratmeter for innovative selskaper, og utviklersamfunn.

Info om Rebel: http://www.cw.no/artikkel/rebel/rebellen-teknologihuset

Om NUUG

NUUG (Norwegian Unix User Group) er en ikke-kommersiell forening som arbeider for utbredelse av UNIX-lignende systemer, fri programvare og åpne standarder i Norge. Foreningen ble stiftet 7. juni 1984. Foreningen har stort internasjonalt kontaktnett og har nærmere 300 medlemmer hvorav nærmere 200 som medlem fra bedrift. NUUG har månedlige medlemsmøter som også sendes på Internett.

Foreningen har delt ut en rekke teknologpriser for fremme av fri programvare, åpen kildekode, åpne standarder og deling av åpne data. Prosjekter og selskaper som har vunnet priser er Snøfrix og verdensledende teknologiselskap som Qt og eZ publish.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <https://youtube.com/watch?v=A-BC2qstUVNA>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.