[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Fra Frikanalen

Medlemsmøte 2018-05-08: Nikita - Noark 5v4 som fri programvare

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 8. mai 2018 kl. 18.30
Sted:
Teknologihuset, 3.etg, liten sal Pilestredet 56, Oslo.

Månedens tema er: «Nikita - Noark 5v4 som fri programvare» med Thomas Sødring. Foredraget vil foregå på norsk. Kort om forelesningen:

Prosjektet nikita-noark5-kjerne er i sitt andre år med utvikling og vi har kommet et godt stykke på veien i arbeidet med å realisere en Noark 5-kjerne som fri programvare.

Noark 5v4 eller tjenestegrensesnittet som det heter er fortsatt under utvikling. Vi har utviklet nikita-noark5-kjerne i henhold til Noark 5v4 og ønsker å dele våre erfaringer med implementasjon og tolkning av Noark 5v4 standarden.

Vi vil gi en overordnet beskrivelse av teknologivalgene våre og forklare hva som ligger i HATEOAS-begrepet. Noark 5v4 bruker OData som en standard for søk og vi tar også en gjennomgang hvordan det brukes.

Deretter åpner vi for en diskusjon om hvilken innovasjonspotensial det ligger i en Noark 5-kjerne som fri programvare og hva som skjer hvis arkivering blir gratis.

Thomas Sødring er førsteamanuensis i arkivvitenskap ved Oslo Met. Han er medlem av forskningsgruppen METAINFO og har spesialisert på de digitale sidene av arkivemnet. Thomas er informatiker og er opptatt av fri programvare. Han jobber aktivt med fri programvare innenfor arkivsektoren for å øke forståelse og kunnskap om elektronisk arkiv.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <https://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <https://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!