[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Fra Frikanalen

Medlemsmøte 2017-12-12: Nivlheim, et verktøy for datainnsamling fra datamaskiner

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. oktober 2017 kl. 18.30
Sted:
Teknologihuset, 3.etg, liten sal Pilestredet 56.

Månedens tema er: «Nivlheim, et verktøy for datainnsamling fra datamaskiner» med Øyvind Hagberg. Foredraget vil foregå på norsk. Kort om forelesningen:

USIT drifter maskinparken til UIO, som består av 2800+ servere (fysiske og virtuelle). Vi har utviklet et verktøy som kontinuerlig samler inn informasjon om disse, bl.a. hvordan de er konfigurert og hva slags hardware de har. Det hjelper oss å holde oversikt.

Presentasjonen handler om hvordan dette verktøyet virker, og hvilke muligheter det gir oss. Vi går inn på noen tekniske detaljer, og snakker om historikken bak designvalg. Til slutt snakker vi om hva vi gjør for å gjøre dette verktøyet om til åpen kildekode, og hva vi planlegger videre.

Øyvind Hagberg jobber i driftsavdelingen på USIT. Han holder på med utvikling av støttesystemer for drift av maskinparken. Han har bakgrunn som utvikler, og har jobbet på USIT siden 2014.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <https://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <https://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!