[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Fra Frikanalen

Medlemsmøte 2017-10-10: Opne offentlege data

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 10. oktober 2017 kl. 18.30
Sted:
Teknologihuset, 3.etg, liten sal Pilestredet 56.

Månedens tema er: «Opne offentlege data» med Livar Bergheim. Foredraget vil foregå på Norsk. Kort om forelesningen:

Kva skjer med opne data i Norge? I fleire år har offentleg sektor gjort sine data tilgjengelege så dei kan brukast av andre. Brukarane kan vere både frå privat sektor/sivilsamfunnet - såkalla vidarebruk - eller at offentleg sektor sjølve gjenbruker data.

I foredraget får du ein kort introduksjon om du ikkje er kjent med opne data, du får høyre eksempel på bruk av opne data, kort historikk, kva er status, kva skjer (nye retningslinjer, felles datakatalog m.m.) og vegen vidare.

Livar Bergheim har jobba med opne data i Difi sidan juni 2015, og tykkjer dette er eit viktig fagområde med mykje potensiale. Han jobbar som rådgjevar, og bakgrunnen er master i programvareutvikling frå Bergen. Difi har ansvar for portalen https://data.norge.no/ , som er ei nasjonal portal med ein katalog over opne datasett frå offentleg sektor.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <https://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <https://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!