[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2017-03-14: Åpne kart med QGIS!

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 14. mars 2017 kl. 18.30
Sted:
Teknologihuset, 3.etg, stor sal Pilestredet 56.

Månedens tema er: «Åpne kart med QGIS!» med Antonio Armas Diaz. Foredraget vil foregå på norsk. Kort om forelesningen:

QGIS er fri programvare fra et større prosjekt som heter OSGeo. QGIS er et internasjonalt prosjekt hvor flere mennesker er veldig involvert, både brukere og utviklere. For noen uker siden startet QGIS Norge som en brukergruppe i Norge. Foreningens formål er å spre kunnskap om og oppfordre til bruk av programvarepakken QGIS i Norge, med særlig vekt på tilpasning til norske behov. Videre vil foreningen hjelpe medlemmene med å utveksle erfaringer om bruken av QGIS og å støtte opp under det internasjonale QGIS-prosjektet. Andre fri programvare-teknologier som kan brukes sammen med QGIS (såkalt FOSS4G) er også av interesse for foreningen.

QGIS og foreningen vil bli presentert, og i tillegg blir det en liten workshop der alle kan ta pc-en og følge oppgavene for å lære seg litt om QGIS. Målet av workshop er at alle kan:

Antonio Armas er Master innen geografi og sivilingeniør innen Geodesi og Kartografi (geomatikk). Han har jobbet som rådgiver hos en rekke private og offentlige virksomheter i bruk av digitale geografiske data. Nå jobber han i Norge på tredje året hos Norkart. Han ble valgt til styregruppen i QGIS Norge for noen uker siden.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <https://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <https://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!