[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.05.25 19:45
webmaster@nuug.no

Fra Frikanalen

Medlemsmøte 2014-09-09: Experiences running sks-keyservers.net

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 9. september 2014 kl. 18.30
Sted:
Teknologihuset, 3.etg Pilestredet 56, og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Månedens tema er: «Experiences running sks-keyservers.net» med Kristian Fiskerstrand. Foredraget vil foregå på norsk:

Kristian Fiskerstrand presenterer sine erfaringer med å utvikle og drive OpenPGP-nøkkeltjenere for utveksling av nøkler brukt til blant annet epostkryptering. Det vil være et særskilt fokus på DNS poolene på sks-keyservers.net - et prosjekt som ble startet av han i 2006 og i dag er brukt som standard nøkkeltjener av bl.a GnuPG.

I tillegg til dette prosjektet er Kristian også en av utviklerne av nøkkeltjeneren SKS og Gentoo Developer med særlig fokus på Security og Crypto teamene. Etter medlemsmøte vil det bli en key-signing event, se Meetup-siden for nærmere informasjon om dette. Påmelding til nøkkelsigneringen innen 5. september.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!