[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2014-08-12: NSM NorCERT og IKT-trusselbildet mot norske virksomheter

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. august 2014 kl. 18.30
Sted:
Teknologihuset, 3.etg Pilestredet 56, og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Månedens tema er: «NSM NorCERT og IKT-trusselbildet mot norske virksomheter» med Torgeir Vidnes. Foredraget vil foregå på norsk:

NSM NorCERT håndterer alvorlige dataangrep mot samfunnskritisk infrastruktur og informasjon. Operasjonssenteret i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, NorCERT-funksjonen, håndterer over 3.000 saker i løpet av et år. Senteret varsler og håndterer alvorlige dataangrep. Torgeir skal snakke om hvordan angriperen kommer seg inn i våre nettverk, og hva er de ute etter. Vi ser på erfaringer fra tidligere innbrudd, og hvordan disse ble oppdaget. Hvilke grep kan gjøres for å bedre sikkerheten?

Torgeir er overingeniør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), og jobber i NorCERT. Han har Hovedfag (Master) i Informatikk fra Universitetet i Oslo, med spesialisering innen IKT-sikkerhet. Han har nå jobbet i Nasjonal sikkerhetsmyndighet i 9 år.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!