[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2013-12-10: Høy trafikk og historien bak Varnish på VG

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 10. desember 2013 kl. 18.30
Sted:
OBS, NYTT STED! - Teknologihuset, 3.etg Pilestredet 56, og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Månedens tema er: «Høy trafikk og historien bak Varnish på VG» med Audun Ytterdal. Foredraget vil foregå på norsk eller engelsk:

VG er Norges største nettsted og driftsjef Audun Ytterdal vil gjerne få dele hvordan Varnish startet som et lite open source-prosjekt hos VG til nå å være en viktig del av stacken til veldig mange høytrafikks nettsteder i verden. Alt fra Facebook og Twitter til The Pirate Bay og Youporn. Vi går også igjennom litt konfigurasjon og hvordan VG bruker Varnish i dag.

Audun Ytterdal er utdannet ved UiO og QUT og har en mastergrad i Computer Forensics. Han har drevet med datamaskiner i 30 år, og jobbet i (Redpill-)Linpro før han de siste 5 årene har jobbet som driftsjef i VG. Han var også med å starte Munin, et verktøy for grafing av serverstatistikk

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!