[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2013-08-13: eValg i Norge

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 13. august 2013 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo og Akershus, rom PH131, Pilestredet 35 (live), og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «eValg i Norge» med Christian Bull. Foredraget vil foregå på norsk:

Christian Bull skal snakke om utfordringene som gjenstår før man kan se for seg innføring av internettstemmegivning i stor skala i Norge. Han skal forklare de spesielle egenskapene til systemet som gjør at man uten å ha detaljert kunnskap om hvordan systemet virker like vel kan ha en velbegrunnet tillit til at de stemmene som blir avgitt faktisk er de som blir talt, og at de blir talt riktig.

Christian Bull er utdannet ved UiO, hvor han skrev på en hovedoppgave om e-valg ved Institutt for Forvaltningsinformatikk frem til han fikk jobb som rådgiver innenfor informasjonssikkerhet og personvern i det daværende Rikstrygdeverket. Han har vært ansatt i Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) som sikkerhetsansvarlig i e-valgsprosjektet siden tidlig i 2009, og har vært med på hele prosjektet gjennom kravspesifikasjon, anskaffelse, utvikling og driftssetting. Han har det overordnede ansvaret for sikkerheten i alle de tekniske systemer KRD benytter i valggjennomføringen.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo og Akershus er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!