[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2013-06-11: Linux-kjerneutvikling

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 11. juni 2013 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo og Akershus, rom PH131, Pilestredet 35 (live), og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «Linux-kjerneutvikling» med Bjørn Mork. Foredraget vil foregå på norsk:

I dag utvikles mye av Linux-kjernen av profesjonelle utviklere ansatt i store selskaper som Intel, Redhat, Oracle, Samsung osv. Men hobby-utviklere står fremdeles for en betydelig innsats. Vi ser nærmere på hvordan Linux-kjernen utvikles, hva som gjør at amatører kan delta på lik linje med profesjonelle, og hvordan man kan bli med på denne kjempe-dugnaden.

Bjørn Mork jobber som perl-utvikler i Telenor. En del av fritiden bruker han til å fikse feil og mangler i annen programvare. Det har resultert i alt fra BIND for OS/2 og binær-patching av Outlook Express til nye Linux-drivere. Han har laget driverne "qmi_wwan" og "cdc_mbim" som brukes til GSM-basert datakommunkasjon, og de fleste som bruker et 3G- eller eller et LTE-modem i Linux kommer i kontakt med disse driverne.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo og Akershus er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!