[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2013-02-12: Tre brukergrensesnitt

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. februar 2013 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo og Akershus, rom PH131, Pilestredet 35 (live), og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «Tre brukergrensesnitt» med Odin Omdal Hørthe, Jo-Erlend Schinstad og Leif Arne Storset. Foredraget vil foregå på norsk:

Brukergrensesnitt er de delene av programvare som sørger for at brukeren får gjort de tingene brukeren mener å gjøre på en datamaskin. Det er en av de første og mest sentrale delene som brukeren møter i et operativsystem. Riktig valg av brukergrensesnitt kan drastisk påvirke den daglige opplevelsen og effektiviteten til brukerne. Unity, Gnome Shell og i3 er tre populære brukergrensesnitt med sine særegenheter.

Odin, Jo-Erlend og Leif Arne presenterer sine tre daglige brukergrensesnitt. Odin er aktiv i NUUG sin video-gruppe, Jo-Erlend har vært aktiv i Ubuntu Norge siden 2006 og Leif Arne jobber hos Opera Software.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo og Akershus er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!