[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2012-09-11: Icinga - Tjenesteovervåkning med fri programvare

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 11. september 2012 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet 35 (live), og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «Icinga - Tjenesteovervåkning med fri programvare» med Rune Darrud. Foredraget vil foregå på norsk:

Icinga er en fork av Nagios, et system som tillater bred overvåking i et større bedriftsmiljø. Icinga har fokus på utvidet funksjonalitet og fortsatt utvikling. Prosjektet er ikke "bare" en fork, det er også nye moduler som rapportering, alternativt webgrensesnitt mm.

Rune Darrud er en systemadministrator som er glad i ny teknologi og automatisering. Han jobber til daglig i en av landets største kommuner med overvåking, VMware, server- og klientadministrasjon.

Lysark er tilgjengelig i PDF-format.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 84M)
MPEG1 (120M)
H.264 (265M)
Quicktime for iPod (127M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 24M)
MP3 ( 25M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo og Akershus er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20120911-icinga/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!