[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2012-08-14: Holder de ord: Datadrevet oppfølging av politiske løfter

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 14. august 2012 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet 35 (live), og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «Holder de ord: Datadrevet oppfølging av politiske løfter» med Daniel Rees og Jari Bakken. Foredraget vil foregå på norsk:

Holder de ord jobber for å gjøre det enkelt å sjekke hva politikerne stemmer og lover i saker du er opptatt av. Organisasjonen har et tett samarbeid med NUUG og består av en blanding av åpen data- og fri programvareentusiaster, og folk med bakgrunn fra politikk, samfunnsvitenskap og media. I løpet av de neste ukene skal vi legge ut en ny betaversjon av nettsiden, og vil i presentasjonen vise noen smakebiter på dette, fortelle om hva vi ønsker å oppnå, og diskutere den tekniske løsningen. Du kan sjekke http://beta.holderdeord.no/ i forkant.

Daniel Rees er en av grunnleggerne av Holder de ord, og leder i dag organisasjonen. Han har en mastergrad i statsvitenskap fra NTNU i Trondheim, og jobber til daglig som prosjektleder i TNS Gallup med opinionsundersøkelser og kommunikasjonsanalyse knyttet til klima- og energispørsmål. Daniel har bred erfaring som frilansjournalist, fra NRK Her & Nå, og har tidligere jobbet med å utvikle nettsteder for FNs informasjonskontor for Norden og landsdekkende organisasjoner i Norge.

Jari Bakken er Holder de ords sjefsutvikler. Han jobber til daglig hos FINN.no, hovedsakelig med interne verktøy og testautomasjon. Jari programmerer for det meste i Ruby og JavaScript, og står bak mange populære open source-prosjekt med flere millioner nedlastinger. Han er selvlært som utvikler, og har en bachelor i utøvende jazzgitar fra Norges Musikkhøgskole.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 57M)
MPEG1 ( 85M)
H.264 (189M)
Quicktime for iPod ( 74M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 18M)
MP3 ( 18M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo og Akershus er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20120814-holderdeord/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!