[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2012-03-13: Skolelinux - ferdig oppsatt skolenettløsning

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 13. mars 2012 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet 35 (live), og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «Skolelinux - ferdig oppsatt skolenettløsning» med Petter Reinholdtsen. Foredraget vil foregå på norsk:

Skolelinux tilbyr en ferdig oppsatt skolenettløsning, med tjenester,arbeidsplasser, PXE-installasjon og brukerprogrammer. Skolelinux blir ofte referert til som Debian Edu. Målet med Skolelinux-prosjektet er å sikre at elevene har dataprogram på sitt morsmål med et driftskonsept som er tilpasset og klargjort for sentralisert drift. Det følger med et opplegg for realistisk innføring og bruk av fri programvare i skolehverdagen. Hensikten er å gi universal tilgang til IKT og hindre digitale klasseskiller. Derfor brukes fri programvare fordi det også gir elever med interesse for teknologi og språk en mulighet til å skape sin egen framtid.

Presentasjonen vil gå igjennom hva som er nytt i siste utgave av løsningen og fortelle litt fra prosjektets mer enn 10-årige historie.

Petter Reinholdtsen er utdannet ved Universitetet i Tromsø, og har lekt med Internet og Unix siden 1992. Utvikling og drift på Unix har vært hovedinteressen siden den gang. Han er en aktiv forkjemper for fri programvare og åpne standarder, og er medforfatter i en rekke prosjekter, blant annet Skolelinux, FiksGataMi og Debian. Han er leder av NUUG og jobber for tiden ved Universitetet i Oslo med utvikling av driftstjenester.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (145M)
MPEG1 (192M)
H.264 (418M)
Quicktime for iPod (185M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 40M)
MP3 ( 40M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo og Akershus er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20120313-skolelinux/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!