[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Fra Frikanalen

Medlemsmøte 2011-11-08: Common Lisp som praktisk verktøy

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 8. november 2011 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 (live),
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream) og

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «Common Lisp som praktisk verktøy» med Espen Vestre. Foredraget vil foregå på norsk:

Lisp er et av verdens eldste programmeringsspråk, men er mest kjent som et akademisk verktøy innen kunstig intelligens. Det ble oppfunnet av John McCarthy i 1958, og koblingen lisp og kunstig intelligens ble oppfrisket i massemedia igjen for noen dager siden da McCarthy døde, 84 år gammel.

Men den viktigste lisp-dialekten, industristandarden Common Lisp, egner seg også til praktiske programmeringsformål langt fra kunstig intelligens.

Foredragsholder Espen Vestre har brukt Common Lisp til større prosjekter både hos Telenor og Netfonds Bank, der han nå jobber.

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!