[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2011-09-13: GNU Free Call - eHelse via et helsenett av biler og mobiltelefoner

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo, NUUG Stavanger og NUUG Tromsø. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 13. september 2011 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 (live),
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream) og
Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Hansine Hansens veg 56, Tromsø (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtene i Stavanger og Tromsø vil overføre video fra Oslo til storskjerm og stille spørsmål til foredragsholderen via IRC.

Månedens tema er: «GNU Free Call - eHelse via et helsenett av biler og mobiltelefoner» med Haakon Meland Eriksen. Foredraget vil foregå på norsk:

GNU Free Call-prosjektet utvikler en løsning for sikret, desentralisert person-til-person nød-telefoni. Prosjektet ble valgt til beste helseinnovasjon med fri programvare i 2011 og sikter seg inn på å bistå ved naturkatastrofer, men også i mer hverdagslige sammenhenger.

I spissen av prosjektet er hovedarkitekten David Sugar, sammen med foredragsholder Haakon Meland Eriksen. Prosjektet har i de siste månedene fått internasjonal annerkjennelse fra presse, blandt annet fordi alternative proprietære løsninger inneholder lukkede kommunikasjonsstandarder, avlyttningsmekanismer, sikkerhetshull og de bygger på sentralisering av tjenesten. Sistnevnte kan påvirke et mangfold skulle tjenesten gå ned.

Haakon Meland Eriksen er prosjektkoordinator, bor og jobber til daglig i Drammen som lærer på Galterud skole, en ungdomsskole i bydelen Fjell. Tidligere jobbet han ved Nasjonalt Senter for Telemedisin og i Norsk Helsenett som prosjektleder, kommunikasjonsrådgiver og styremedlem. Haakon står også bak innføringen av Portable CV i rekrutteringsbransjen sommeren 2011, som vil gjøre det enklere for alle å søke jobb digitalt.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ([an error occurred while processing this directive])
MPEG1 ([an error occurred while processing this directive])
H.264 ([an error occurred while processing this directive])
Quicktime for iPod ([an error occurred while processing this directive])
Lyd:
Ogg Vorbis ([an error occurred while processing this directive])
MP3 ([an error occurred while processing this directive])

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!