[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2011-08-09: ForgeRock - Et norsk selskap med global satsing basert på fri programvare

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 9. august 2011 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 (live).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er: «ForgeRock - Et norsk selskap med global satsing basert på fri programvare» med Stein Myrseth. Foredraget vil foregå på norsk:

Foredraget vil kort gå igjennom forretningsmodellen til ForgeRock siden den er basert på videreføring av flere fri programvarebaserte produkter som Oracle ikke var interessert i når de overtok Sun. De utvikler i tillegg også sine egne produkter. Uten en fri programvaremodell for disse produktene ville ikke ForgeRock vært en realitet. Foredagsholderen vil beskrive hvordan tjener de penger på fri programvare.

Presentasjonen vil også dekke generelle problemstillinger med Identity & Access Management rundt områder som autentisering, autorisasjon, føderering og provisioning. Tidligere OpenSSO, nå OpenAM som de viderefører vil bli kort beskrevet sammen med resten av deres I3-platformstrategi.

Stein Myrseth er Head of product Management hos ForgeRock. Hans rolle er å definere de videre strategiske retningslinjer for deres I3-strategi, samt i det daglige jobbe tett med produktutvikling/support og teknisk salgsstøtte. Han har tidligere jobbet som Enterprise arkitekt innenfor Software Presale i Sun. Var løsningsarkitekten bak MinSide og MinID mens han jobbet i Software Innovation. Vært CTO i Cell Network/New Media Sciene. Og arbeidet i flere år som forsker på Norsk Regnesentral innenfor interaktive media og ved USIT (UiO).

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 63M)
MPEG1 (111M)
H.264 (242M)
Quicktime for iPod ( 78M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 23M)
MP3 ( 23M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!