[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2011-01-11: Frå IPv4 til IPv6: ein ubehageleg - men naudsynt - tur

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo, NUUG Stavanger og NUUG Tromsø. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. april 2011 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 (live),
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger (videostream) og
Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Hansine Hansens veg 56, Tromsø (videostream).

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtene i Stavanger og Tromsø vil overføre video fra Oslo til storskjerm og stille spørsmål til foredragsholderen via IRC.

Månedens tema er: «Frå IPv4 til IPv6: ein ubehageleg - men naudsynt - tur» med Tore Anderson. Foredraget vil foregå på norsk:

Den største infrastruktur-oppgraderinga i Internett si historie er no i ferd med å for alvor kome i gong. Dette er overgongen frå dagens internett-protokoll (IPv4), til neste generasjon (IPv6). Dette er ei endring som etter kvart vil råke ved samtlege einingar kopla til Internett - ingenting slepp unna, uansett om det er snakk om ein liten bruk-og-kast mobiltelefon eller ein kjerneruter i timillioners-klassen.

Foredraget vil gå inn på temaer som:

Det vil være god tid til spørsmål undervegs og etterpå. For å få mest ut av foredraget bør du helst ha grunnleggjande teknisk kunnskap om korleis Internett og IPv4-nettverk fungerar.

Tore Anderson har jobba som infrastruktur- og nettverksarkitekt i Redpill Linpro sidan 2001, og har dei siste åra forska på kor bra ytelsa og stabiliteta på IPv6-internettet er samanlikna med IPv4, i samarbeid med sine kundar A-pressen Digitale Medier og VG Multimedia. (kopiert fra Go Open 2011)

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (139M)
MPEG1 (186M)
H.264 (407M)
Quicktime for iPod (169M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 57K)
MP3 (4.3M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!