[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2011-02-08: Haiku, et operativsystem basert på BeOS

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 8. februar 2011 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er: «Haiku, et operativsystem basert på BeOS» med Martin H. Pedersen. Foredraget vil foregå på norsk:

Haiku er et BeOS-kompatibelt operativsystem som er fullstendig fri programvare. Haiku stresser minimalisme i bruk og simplisitet i funksjonalitet, og sikter seg inn på hverdagsbrukere, og personer med behov for gode muligheter for multimedia.

Foredraget gir en kort innføring i Haiku. Det vil bli gått nærmere inn på hovedtrekkene som skiller Haiku fra andre operativsystemers funksjonalitet og oppbygning. Det vil også bli trukket inn prosjektets historie og fremtidsvisjoner.

Det vil bli vist en demo av en relativt fersk revisjon med diverse applikasjoner

Martin Hebnes Pedersen er fulltidsstudent ved Høgskolen i Bergen, der han tar en bachelorgrad i dataingeniør. Ved siden av studiet har han i det siste året jobbet en del med Haiku, og har blant annet utviklet en Twitterklient for operativsystemet

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 82M)
MPEG1 (132M)
H.264 (291M)
Quicktime for iPod (101M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 28M)
MP3 ( 28M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20110208-haiku-os/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!