[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2010-12-14: Utvikling av mobiltelefoner i Norge

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 14. desember 2010 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er: «Utvikling av mobiltelefoner i Norge» med Egil Kvaleberg og Per Kristian Gjermshus. Foredraget vil foregå på norsk:

Egil og Per Kristian jobber med utvikling av software for mobiltelefon, fra brukergrensesnitt og helt ned til protokollstakken som produsentene av basebånd-chipene leverer. De bruker en egenutviklet og objektorientert variant av programmeringsspråket Scheme som sammen med en streng MVC-arkitektur gjør at de kan lage software til telefoner med vidt forskjellig brukergrensnitt med nesten lik kode. Vi får høre om utfordringene assosiert med å lage programvare for mobiltelefoner og hvordan de har løst dem. De vil til slutt vise frem telefoner basert på løsningen som er i salg rundt i verden, samt en simulator på Linux.

Egil og Per Kristian har sammen over 30 års erfaring med utvikling av mobile enheter.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (137M)
MPEG1 (219M)
H.264 (472M)
Quicktime for iPod (168M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 43M)
MP3 ( 46M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20101214-mobile-dev/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!