[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2010-11-09: Enkel grafisk nettverksplanlegging med PrimeDesktop

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 9. november 2010 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er: « Enkel grafisk nettverksplanlegging med PrimeDesktop» med Bahram Malaekeh. Foredraget vil foregå på norsk:

Månedens foredrag handler om PrimeDesktop - et kartleggingsverktøy spesielt rettet mot nettverksadministratorer, som skal hjelpe med driften av og rundt et nettverk. Verktøyet kan hjelpe med å holde oversikt over blant annet topologi, nettverks regler og brukergruppers rettigheter, samt hardware og software i nettverket.

Målet med prosjektet er å gjøre drift av nettverk mer håndterlig, oversiktlig og kostnadseffektivt ved å hjelpe med opplæring, feilsøking og vedlikehold på et vis der selv nybegynnere kan komme igang med jobben.

Bahram vil gi en kort introduksjon til prosjektet, fortelle litt om hvordan verktøyet kan være nyttig i forskjellige nettverk sammenheng og gi en demonstrasjon for å vise forskjellige egenskaper ved verktøyet.

Bahram Malaekeh er prosjektleder og utvikler i PrimeDesktop, og har funnet motivasjonen for prosjektet etter erfaringer han gjorde som nettverksadministrator hos Elkjøp. Bahram har studert ved Dataingeniør-linjen ved Høyskolen i Oslo hvor han oppdaget han ikke kunne bestemme seg om det var Mark Burgess eller Richard Stallman som var hans idol.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (126M)
MPEG1 (154M)
H.264 (331M)
Quicktime for iPod (117M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 30M)
MP3 ( 32M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!