[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.05.25 19:45
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2010-10-12: Konfigurasjonsstyring med Chef - en introduksjon

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. oktober 2010 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken (Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å komme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er: «Konfigurasjonsstyring med Chef - en introduksjon» med Tollef Fog Heen. Foredraget vil foregå på norsk:

Chef er konfigurasjonsstyring som er lett å komme i gang med, og som er i stand til å vokse med deg. Fokus er ikke kun på enkeltmaskiner, men på hele arkitekturen. Chef har støtte for søk, god separasjon av oppskrifter og data og et veldefinert API som klienter bruker for å interagere med Chef-serveren. Vi vil se på designvalg, egenskaper og gå gjennom et enkelt eksempel på bruk av Chef.

Tollef Fog Heen har drevet med fri programvare siden en gang på 1990-tallet og vært Debian-utvikler i over ti år. Han jobber for tiden i Varnish Software som systemadministrator og bidrar til forskjellige fri programvare-prosjekter, herunder Chef.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 90M)
MPEG1 (133M)
H.264 (288M)
Quicktime for iPod (109M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 27M)
MP3 ( 28M)

Medlemsmøtet vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er <http://www.nuug.no/live.m3u>, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20101012-chef/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via <http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG>.

Vel møtt!