[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2010-03-09: Ruby on Rails for enterprise-behov

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær. I forkant av møtet (fra 18:00) er det årsmøte i NUUG.

Tid:
Tirsdag 9. mars 2010 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken(Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er «Ruby on Rails for enterprise-behov» med Jørgen Fjeld:

Presentasjon av erfaringer med Ruby on Rails og bruk i enterprise-sammenheng. Det blir fokus på større og mindre grep og verktøyvalg for å jobbe effektivt med rails. Det sees på datakonsistens, kilkekodekontroll, utrullingsrutiner, tidspesparende plugins, testing og caching. Det blir spesiell fokus på verktøyene ruby, postgresql, capistrano, git, active scaffold, memcached, samt noen plugins.

Jørgen Fjeld er sivilingeniør i informatikk har vært interessert i linux og fri programvare siden en onkel viste frem Linux med 0.98 kjerne sent i 1992. Han er senior systemarkitekt i Veridit as, og har tidligere jobbet som systemkonsulent og systemarkitekt i Linpro, der han utviklet Limacute 3. Han var med som systemarkitekt på snl.no og fikk penset utviklingen over på ruby on rails og postgresql. Han har også vært systemarkitekt for og utviklet en større ruby on rails basert tilgangs og betalingsløsning for Kunnskapsforlaget/Gyldendal. Han jobber for tiden i Veridit AS.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 85M)
MPEG1 (120M)
H.264 (259M)
Quicktime for iPod ( 92M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 25M)
MP3 ( 25M)

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://www.nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!