[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2010-02-09: OpenStreetMap og fri kartdata

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 9. februar 2010 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken(Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er «OpenStreetMap og fri kartdata» med Sverre Didriksen:

OpenStreetMap er verdens største prosjekt for å samle inn og tilby frie kartdata. Mer enn 200 000 registrerte bidragsytere verden over leverer data. Prosjektet startet i England i 2004 og har i mange land kommet veldig langt. Foredragsholder vil fortelle om dette imponerende prosjektet som er i ferd med å kartlegge hele verden, hvordan du kan bidra og hvordan alle kan dra nytte av disse dataene. Allerede i dag bruker f.eks en rekke firmaer dataene i løsninger de leverer, og en rekke brukere av GPS i bilen eller ute på tur i skog og mark kan gratis laste ned nye oppdaterte kart.

Sverre Didriksen jobber med IT på Universitetet i Oslo. Han er gammel orienteringsløper og ivrig friluftsmann, og er oppvokst med kart og kompass i hånden. De siste to årene har han nedlagt et betydelig arbeid for OpenStreeetMap. Dette hovedsaklig i form av kartlegging av Asker og andre områder, og sitt arbeid på www.frikart.no med å utvikle kart til GPS som kan lastes ned gratis, og brukes og distribueres fritt.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 78M)
MPEG1 (125M)
H.264 (304M)
Quicktime for iPod (105M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 26M)
MP3 ( 26M)

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://www.nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!