[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2010-01-12: Munin

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. januar 2010 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken(Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er «Munin» med Nicolai Langfeldt:

Munin er et ressurstrendingsverktøy som kan hjelpe å analysere ressurssituasjoner og svare på det evinnelige spørsmålet "hvorfor er alt så langsomt idag?". Munin er veldig "plug and play" og en standard installasjon gir masse grafer uten at en måtte arbeide for det. Den siste versjonen, versjon 1.4, kom i november 2009. Brukerne oppgir at Munin har to killer features: Lett å installere og lett å lage nye pluginer til hva som helst.

Foredraget vil ta for seg:

Nicolai Langfeldt jobber til daglig som senior system-konsulent og teamleder i Redpill Linpro, men er også prosjektleder og programmerer for Munin. Forfatter av flere bøker (A concise guide to DNS og BIND, LPI Linux Certification in a Nutshell, 2nd Edition) og Linux Documentation Project HOWTOer (DNS og NFS).

Lysark er tilgjengelig i ODP-format.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (117M)
MPEG1 (142M)
H.264 (311M)
Quicktime for iPod ([an error occurred while processing this directive])
Lyd:
Ogg Vorbis ( 28M)
MP3 ( 29M)

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://www.nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!