[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2009-11-10: How to Perform ICT-based Exams in Compulsory Schools (Hvordan gjennomføre digital eksamen i den videregående skole med fri programvare)

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo og NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 10. november 2009 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35 og
Atea Stavanger, Stadionparken(Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn. Møtet i Stavanger vil overføre video fra Oslo til storskjerm.

Månedens tema er «How to Perform ICT-based Exams in Compulsory Schools (Hvordan gjennomføre digital eksamen i den videregående skole med fri programvare)» med Wolfgang Leister:

De videregående skolene er i ferd med å introdusere digital eksamen der elevene bruker sine egne bærbare datamaskiner. For teknologikyndige elever finnes det mange muligheter for å få tilgang til hjelpemidler som ikke er tillatt. For eksamensvaktene er det umulig å sjekke alle PC-er for slike hjelpemidler før og under eksamen. Det er en utfordring å stenge alle trådløse nett effektivt under den digitale eksamen og å styre elevene slik at de kan levere besvarelsen via internett til prøvegjennomføringssystemet i Utdanningsdirektoratet. Det finnes ulike tilnærminger for å løse problemet, fra å overvåke elevene under eksamen til å ignorere problemet.

Det presenteres utfordringer og erfaringer med et eksamenssystem som er tuftet på fri programvare, og der løsningen ble utviklet sammen med lærere i utvalgte skoler. Istedenfor utstrakt overvåking brukes i prosjektet DIGEKS et spesialtilpasset operativsystem fra en minnepinne. Dette elevsystemet inneholder all nødvendig programvare, og styrer tilgangen til hjelpemidler. Elevene kan på denne måten bruke sin egen bærbare datamaskin på eksamen, men får kun tilgang til et begrenset og sikkert system, som er likt for alle. Etter eksamen fremstår elevens PC uforandret. Det presenteres tekniske utfordringer og løsninger som vi støtte på under prosjektet. Det belyses også bruk av fri programvare i det offentlige, spesielt skoleverket, og hvordan den såkalte «peer-production» modellen av programvare kan anvendes i det offentlige.

En kort beskrivelse av prosjektet DIGEKS er tilgjengelig fra forskning.no, http://www.forskning.no/artikler/2008/oktober/197182.

Foredraget blir etter forespørsel på engelsk.

Dr.rer.nat. Wolfgang Leister er sjefsforsker på Norsk Regnesentral. Han arbeider i hovedsak innen multimedia, nettverksteknologier, tingenes internett og datagrafikk. Han underviser på Universitetet i Oslo bl.a. innen feltet «fri programvare». Han har tidligere vært utviklingsingeniør hos Metronor AS og vitenskapelig medarbeider ved Institut für Betriebs- und Dialogsysteme, Universität Karlsruhe.

En av utviklerne i DIGEKS-prosjektet, Truls Fretland, vil være tilstede på Stavangermøtet og kan svare på spørsmål der.

Lysark er tilgjengelig i PDF-format.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 82M)
MPEG1 (122M)
H.264 (268M)
Quicktime for iPod (108M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 21M)
MP3 ( 25M)

På grunn av tekniske problemer er de første 7 minutter og 23 sekunder uten lyd.

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://www.nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon se egen side om direktesending av video.

Inngangen til Høyskolen i Oslo er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!