[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2009-05-12: Bifrost - utskrifter til rett sted

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 19:45) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. mai 2009 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er "Bifrost - utskrifter til rett sted" med Tollef Fog Heen:

Bifrost er en utskriftløsning med hovedformål å gi brukeren utskriften der hun er. Løsningen bygger på standardkomponenter som CUPS, Perl/Catalyst, Samba og OpenLDAP. Den ble utviklet for Møre og Romsdal Fylkeskommune av Linpro høsten og vinteren 2007. Tollef Fog Heen vil gå gjennom løsningen og presentere problemstilling man ble stilt overfor og hvordan de ble løst, samt snakke litt rundt uløste problemstillinger.

Tollef Fog Heen jobber som ansvarlig for egenutviklede produkter i Redpill Linpro og har ansvaret for utskrifstløsningen Bifrost, HTTP-akselleratoren Varnish og tynnklientadministrasjonsløsningen Multiframe. Han har drevet med fri programvare i rundt ti år, hovedsaklig i og rundt Debian og Ubuntu.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 87M)
MPEG1 ( 94M)
H.264 (207M)
Quicktime for iPod (104M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 19M)
MP3 ( 20M)

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon trykk her.

Inngangen til høyskolen er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20090512-bifrost/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!