[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2009-02-10: Compiz - Vindushåndtering på en ny måte. Fortid, fremtid og teknologien rundt.

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 10. februar 2009 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er "Compiz - Vindushåndtering på en ny måte. Fortid, fremtid og teknologien rundt" med Kristian Lyngstøl:

Compiz har bragt en ny måte å håndtere vinduer på til X-vindusystemet på UNIX-lignende platformer. Foredraget vil ta for seg både kjente og ukjente sider ved det praktiske aspektet av Compiz, samt en kort gjennomgang av teknologien som gjør herligheten mulig. Foredraget vil også sneie innom Compiz sin historie, Compiz-quinn, Xgl, Beryl, Compiz Fusion og hvilken rolle vi kan forvente at Compiz inntar i fremtiden vil bli presentert, med mange muligheter for spørsmål. I de siste dager har også Compiz-prosjektet virkelig våknet til liv igjen, og i hvilken grad dette vil påvirke den gjennomsnittlige bruker vil være et tema.

Kristian Lyngstøl har deltatt i Compiz-utviklingen siden høsten 2006 og er en av fem i det nyopprettede "Compiz Rådet" - Compiz sin styringsgruppe. Han har skrevet en rekke Compiz-plugins, og jobber som konsulent for Redpill Linpro.

Lysark er tilgjengelig i PDF-format.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora ( 72M)
MPEG1 (136M)
H.264 ([an error occurred while processing this directive])
Quicktime for iPod ( 94M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 28M)
MP3 ( 28M)

Inngangen til høyskolen er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20090210-compiz/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!