[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2008-11-11: Revolusjon eller Evolusjon: Praktisk introduksjon til Perl 6

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 11. november 2008 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er "Revolusjon eller Evolusjon: Praktisk introduksjon til Perl 6" med Karl Rune Nilsen. Fordraget vil bli holdt på norsk:

Larry Wall og mange andre har holdt på med en helt ny utgave av vårt kjære Perl i mer enn 8 år. En lang og svært omfattende prosess nærmer seg endelig målet. Med Perl 6 har alle aspekter ved språket blitt tenkt gjennom på nytt, og man har tatt til seg de beste erfaringene fra mange andre kilder, inkludert funksjonell programmering og det siste innen objekt-orientering. Vi tar en praktisk gjennomgang av Perl 6, sammenligner det med Perl 5 og andre programmeringsspråk, og ser også nærmere på Rules - erstatningen for regular expressions. Til slutt viser vi frem Rakudo Perl, Perl 6-implementasjonen som blir utviklet under den nye virtuelle maskinen Parrot.

Karl Rune Nilsen er senior Perl-utvikler i Redpill-Linpro, og har jobbet med Perl i over 15 år. Han er aktivt medlem av brukergruppen Oslo Perl Mongers, og er programansvarlig for Nordic Perl Workshop 2009, som avholdes i samarbeid med FriProg-senterets GoOpen-konferanse i april.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (197M)
MPEG1 (245M)
H.264 ([an error occurred while processing this directive])
Quicktime for iPod (252M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 44M)
MP3 ( 51M)

Inngangen til høyskolen er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20081111-perl6-introduksjon/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!