[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2008-05-13: Opphavsrettslige prinsipper og konsepter

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 13. mai 2008 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er «Opphavsrettslige prinsipper og konsepter» med Kirill Miazine:

Opphavsrett er en del av immaterialretten og er et rettsområde som er stadig aktuell for utviklere, brukere, leverandører og kunder. Opphavsretten preges av en avveining av hensyn til skapere av verk og hensyn til den vitenskapelige, kulturelle, tekniske (og annen) utvikling.

Hva vernes av opphavsretten? Hvem kan få opphavsrett? Hva er forskjell mellom verk og eksemplar? Hvorfor er det lettere å oppnå vern for dårlig og rotete programkode enn god og ideell programkode?

Foredraget sikter på å gi deltakere en oversikt over de grunnleggende konseptene og prinsippene i norsk opphavsrett samt presentere enkelte regler som kan være aktuelle for forsamlingen.

Kirill Miazine er advokatfullmektig i IKT og Media-team i FØYEN Advokatfirma DA. Han jobber primært med kontraktsrettslige og immaterialrettslige spørsmål.

Lysark er tilgjengelig i PDF- og PPT-format.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (169M)
MPEG1 (137M)
H.264 (302M)
Quicktime for iPod (193M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 27M)
MP3 ( 29M)

Inngangen til høyskolen er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20080513-opphavsrett/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!