[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.05.25 19:45
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2008-03-11: Bygge nettverket du trenger med OpenBSDs PF

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 11. mars 2008 kl. 18.30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er «Bygge opp nettverket du trenger med frie verktøy, spesielt OpenBSDs PF» med Peter N. M. Hansteen:

Temaet er å bygge opp det nettverket du trenger ved hjelp av frie verktøy. Vi konsentrerer oss om OpenBSDs pakkefilter (aka brannmur) PF, som danner grunnlaget for en omfattende samling verktøy og metoder for å styre nettverk med OpenBSD og beslektede systemer.

Peter N. M. Hansteen er konsulent, sysadmin og skribent bosatt i Bergen. Han har vært aktiv i fri programvare-miljøet i en årrekke, som medlem i BLUG og NUUG og med en del foredragsaktivitet. Han har skrevet The Book of PF som kom ut på No Starch Press sent i 2007.

Lysark er tilgjengelig i HTML-format.

Foredraget ble tatt opp på video og er tilgjengelig i følgende utgaver:
Video:
Ogg Theora (219M)
MPEG1 (167M)
H.264 (428M)
Quicktime for iPod (262M)
Lyd:
Ogg Vorbis ( 34M)
MP3 ( 35M)

Inngangen til høyskolen er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i OpenDocument- og PDF-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20080311-pf/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!