[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2007-09-11: Gaia Ajax Widgets - Smertefri Ajax for Mono og .Net

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 11. september 2007 kl. 18:30
Sted:
Høgskolen i Oslo, Pilestredet 35.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er «Gaia Ajax Widgets - Smertefri Ajax for Mono og .Net»:

Det finnes utallige Ajax Rammeverk i dag som krever at du må skrive en hel drøss med JavaScript selv. Gaia er annerledes da det bruker et klient-side API som er ferdig skrevet som du kan kommunisere mot ved hjelp av C#, VB.NET, IronPython, Boo osv. Men Gaia er det faktisk mulig å skrive en komplett Ajaxifisert applikasjon uten å måtte skrive en linje med custom JavaScript. Thomas skal her lage en minimalistisk RIA applikasjon ved å bruke Mono, TextEditor og Gaia Ajax Widgets.

Thomas Hansen begynte å programmere ved å skrive av fra datablader i en alder av 8 år for 25 år siden, siden da har han stort sett ikke gjort noe annet enn å programmere. Han er "founding father" bak SmartWin++ i tillegg til at han er en av hovedarkitektene bak Gaia Ajax Widgets. Thomas har jobbet med Ajax siden han var med på og starte Frost Innovation for nå snart 3 år siden..

Foredraget ble tatt opp på video (125 MiB). Lyden er tilgjengelig på Ogg- (22 MiB) MP3-format (26 MiB).

Inngangen til høyskolen er ved trikkeholdeplassen Holbergs plass.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!