[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2007-01-31: Bekjempe uønsket e-post og skadevare med frie verktøy

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Stavanger. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Onsdag 31. januar 2007 kl. 19:00
Sted:
CoreTrek Application AS Hanaveien 4-6, Sandnes.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til auditoriet er låst, så det er lurt å ankomme før 19:00 mens det er folk i døra til å slippe folk inn.

Tema er «Bekjempe uønsket e-post og skadevare med frie verktøy»:

Selv om den første Internett-ormen i 1988 kjørte på UNIX, er skadevare i dag primært et Windows-problem. På de frie Unixene har man i dag en mengde effektive teknikker og verktøy for å motvirke uønsket e-post og skadevare før den når frem til sluttbruker. Foredraget handler om prinsipielle og praktiske sider ved å holde uvesenet borte fra ditt eget nettverk ved hjelp av frie verktøy og din intelligens.

Peter N. M. Hansteen er foruten nestleder i NUUG også seniorkonsulent i Datadokumentasjon AS. Etter mange års aktivitet i fri programvare-miljøet har han de siste årene holdt foredrag og seminarer om bruk av fri programvare, med særlig vekt på OpenBSD og FreeBSD.

Lysark er tilgjengelig i html-format.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i PostScript-, PDF- og LATEX-format fra http://www.nuug.no/aktiviteter/20070131-malware/.

Minner forøvrig om NUUGs IRC-kanal #nuug på irc.freenode.net, mailinglisten aktive@nuug.no for diskusjon om aktiviteten i NUUG og at NUUGs kalender er tilgjengelig på iCalender-format via http://www.nuug.no/adict/ical.php?organizer=NUUG.

Vel møtt!