[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2006-12-12: Stopmotion-prosjektet -- vinneren av Rosings studentpris 2006

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 12. desember 2006 kl. 18:30
Sted:
Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30.

Månedens tema er "Stopmotion-prosjektet -- vinneren av Rosings studentpris 2006":

Stopmotion er et program for å lage stillbildeanimasjon (eng. stop motion animation). Dette foregår ved at man spiller av enkeltbilder etterhverandre kjapt nok til at øyet oppfatter bevegelsen som kontinuerlig. «Flukten fra hønsegården» og «Wallace & Gromit», som begge er produsert av Aardman Features, er typiske eksempler på filmer som er laget med denne teknologien. Stopmotion er delvis utviklet med utgangspunkt i kravspesifikasjon fra Aardman.

Programmet er skrevet i C++ og bruker blant annet Qt og SDL. Det er lisensiert under GPL og er fritt tilgjenglig. Mer informasjon finnes på prosjektets hjemmeside.

Presentasjonen består hovedsaklig av tre emner, hvorav første del gir en kort introduksjon til stillbildeanimasjon; hva det er og hvilke teknikker som benyttes. Del to gir et innblikk i hvordan programmet har utviklet seg fra prosjektets start og frem til i dag. Til slutt blir det innsyn i tekniske detaljer og finesser, samt demonstrasjon.

Bjørn Erik Nilsen jobber som Software Engineer for Trolltech ASA i Oslo hvor han utvikler Qt. Han er utdannet på Høgskolen i Gjøvik.

http://www.nuug.no/pub/video/published/20061212-stopmotion.mp3

Foredraget ble tatt opp på video (149 MiB). Det er også tilgjengelig på PSP-format (135 MiB) og. Lyden er tilgjengelig på MP3-format (31 MiB).

Inngangen til høyskolen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Parkeringsplass finnes mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.hio.no/content/view/full/36866.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i PostScript-, PDF- og LATEX-format.

Vel møtt!