[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2006-08-15: Multiframe 3.0

Norsk Unix System Brukers Forening (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 15. august 2006 kl. 18:30
Sted:
Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30.

Månedens tema er "Multiframe 3.0":

Multiframe er et tynnklientrammeverk bestående av et Linux-basert klientoperativsystem, et sett klientapplikasjoner, og et sentralisert administrasjons- og konfigurasjonssystem. Det har vært i utvikling siden 2002, og brukes i dag av bl.a. Sarpsborg Kommune, Sykehuset Innlandet og Rikstrygdeverket.

Linpro legger i disse dager siste hånd på versjon 3.0. Det er en betydelig oppgradering fra 2.1; blant annet er klientsiden fullstendig overhalt, med ny kjerne, nytt grafisk grensesnitt og nye muligheter: WiFi, 802.1x, SIP, krypterte USB-pinner og mye mer.

Dag-Erling Smørgrav er senior programvareutvikler og fagansvarlig for C og C++ i Linpro AS, Norges største og eldste Linux-konsulenthus. Han har tidligere fartstid fra bl.a. Yes! Interactive og Teleplan, og har vært aktivt medlem i FreeBSD-prosjektet siden 1998.

Lysark er tilgjengelig i PDF format. Foredraget ble tatt opp på video (157 MiB).

Inngangen til høyskolen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Parkeringsplass finnes mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.hio.no/content/view/full/36866.

Vel møtt!