[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2006-03-14: Introduksjon til ITIL (ISO 20000)

Norsk Unix System Brukers Forening (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Tirsdag 14. mars 2006 kl. 18:30 MERK: NY UKEDAG!
Sted:
Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30.

Månedens tema er "Introduksjon til ITIL (ISO 20000)":

ITIL er et brukerstyrt forsøk på å bedre kvaliteten i IKT, særlig innen drift og service. Prosjektet ble startet i 1988 for å sikre ensartede standarder på tvers av plattformer og ulike leverandører. Statlige britiske datasentraler var initiativtakere, og videreutvikling er fremdeles delvis brukerstyrt.

I desember 2005 ble ITIL utnevnt til ISO/IEC 20000, og er nå i realiteten verdens standard for IKT drift. En egen modul for utvikling er skrevet av IBM og Microsoft, og standarden har sterke føringer mot sikkerhet, særlig sporbarhet, kvalitet og servicegrad. I økende grad blir derfor ISO 20000 en standard for IKT generelt. Undervisning er i gang ved flere høyskoler.

Tore Audun Høie er selvstendig konsulent og har utgitt fem bøker om service, ledelse og IKT. Han er medforfatter for Håndbok i Datasikkerhet som kommer i ny utgave sommeren 2006. Han har en dr.ing. grad i IKT, og postgraduate årsdiplom i ledelse. Nå arbeider han med prosjektet eWorld, for ny doktorgrad.

Foredraget ble tatt opp på video (145 MiB).

Inngangen til høyskolen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Parkeringsplass finnes mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Vel møtt!