[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2005-02-17: Pingviner på tråden

Norsk Unix System Brukers Forening (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Torsdag 17. februar 2005 kl. 18:30
Sted:
Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30.

Denne gangen er temaet "Pingviner på tråden!":

Asterisk er en software-basert hussentral (PBX) under GPL, og kjører på Linux og Unix. Asterisk er svært modulær, og inneholder applikasjoner for voicemail, køer, konferanse, opptak mm. Det er også et svært fleksibelt grensesnitt for å skrive korte script for å utvide Asterisk funksjonaltet, som likner svært på det klassiske CGI for webservere.

I tillegg til å se på Asterisk som produkt blir det en kort gjennomgang av nøkkelteknologier innen Voice over IP, og en kort oversikt over hvordan dette markedet ser ut til å utvikle seg.

Eivind Trondsen er partner i LinuxLabs AS, og har tidligere vært Linux-talsmann for IBM Norge. Han har en bakgrunn som omfatter både utvikling, drift og salg, og skriver i Perl hvis han får velge.

Slidene er tilgjengelig i OpenOffice-format. Foredraget ble tatt opp på video.

Inngangen til skolen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i PostScript-, PDF- og OpenOffice.org-format.

Vel møtt!