[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.03.13 22:15
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2004-11-18: Gmane - et mailarkiv

Norsk Unix System Brukers Forening (NUUG) inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Tid:
Torsdag 18. november 2004 kl. 18:30
Sted:
Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30.

Denne gangen er temaet "Gmane - et mailarkiv":

I dag foregår det meste av diskusjonen rundt utvikling av fri programvare på mailinglister. Dette har positive sider (det er for det meste folk som vet noe som sier noe) og negative sider (diskusjonene er kun tilgjengelige akkurat når diskusjonen foregår).

Gmane prøver å gjøre noe med de negative sidene til mailinglister uten å ødelegge for de positive sidene. Ved å gjøre mailinglister tilgjengelige som newsgrupper kan man lese arkiver med en vanlig newsleser.

Lars vil ta en gjennomgang av de tekniske aspektene ved behandling av 200GB med epost, og diskutere de sosiale aspektene ved å gjøre ting mer offentlig enn de tidligere var.

Gmane-prosjektet er drevet av Lars Magne Ingebrigtsen, som tidligere har drevet på med utvikling av newsleseren Gnus for Emacs. På dagtid er han IT-sjef i internettmegleren Net Fonds ASA.

Inngangen til skolen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne.

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tilgjengelig både i PostScript-, PDF- og OpenOffice.org-format.

Vel møtt!