[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2023.03.24 12:41
webmaster@nuug.no

Medlemsmøte 2004-08-19: Mini-PCer, Compact Flash og FreeBSD.

Slidene er tilgjengelig i OpenOffice- og PDF-format.

NUUG inviterer til medlemsmøte i NUUG Oslo torsdag 19. august 2004 kl. 18:30 på Høgskolen i Oslo, HiO, - Vika, Cort Adelersgt. 30. Inngangen er 15 meter fra trikkeholdeplassen Vikatorvet. Skolen har egen parkeringsplass mellom skolen og Ruseløkka skole, men det er svært begrenset plass på denne. Etter foredraget (fra ca. 20:30) blir det sosialt samvær.

Er du blant dem som kunne tenke deg, vurderer å kjøpe eller allerede har en vifteløs, plassbesparende og fullstendig stillegående mini-PC? Er du klar over at dette enkelt kan settes sammen selv, av lett tilgjengelige PC-deler til en rimelig penge? Standarder som Mini ITX og Compact Flash samt prosessorer fra Via har gjort det lettere for enhver entustiast eller proff å sette sammen egne embedded-lignende systemer, også for fri programvare-brukere.

Anders Nordby går igjennom bakgrunn, valg av hardware, tilpasning og bygging (kompilering) av operativsystem (FreeBSD 4) og oppsett for stue-/støy-/strøm-/varmevennlig brannvegg til hjemmebruk. Compact Flash og CF til IDE adapter brukes til lagring i stedet for harddisk.

Anders har jobbet med UNIX-drift og sikkerhet for ulike firma i fem år, og driver konsulentselskapet BSD Consulting (www.bsdconsulting.no). Han er driftsansvarlig for NUUG, og har driftet nuug.no og tilhørende tjenester samt serveren Nerdhaven siden 1999. Han er også tilknyttet FreeBSD-prosjektet som ports-committer, og er opptatt av å bedre utvalget av tilgjengelig programvare for FreeBSD samt dets generelle anvendelighet.

Foredraget ble tatt opp på video (246 MiB).

Mer informasjon om hvordan du finner frem på: http://www.iu.hio.no/felles/getthere.phtml.

Heng gjerne opp reklameplakaten for dette arrangementet på din arbeidsplass, studieplass eller hvor det måtte passe. Vi har den tigjengelig både i PostScript og PDF-format.

Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis. Vel møtt!